Most do země Terabithia

27.04.2012 16:38

Jess Aarons - Josh Hutcherson a Leslie Burková - AnnaSophia Robb

Desetiletý Jess Aarons je v obležení svých čtyř sester. Jeho rodina je v poněkud finanční krizi. Jednoho dne do školy přijde nová spolužačka Leslie. Poté se z nich snadnou dobří kamarádi. Šli se spolu po škole projít a chtěli si užívat jen oni dva spolu. Měli oba dva hodně velkou fantazii. Jess uměl skvěle kreslit a Leslie měla nadání pro příběhy. Přišli k řece, kde se usadili na spadlém kmeni stromu. Na větvi vysel nad řekou starý provaz. Leslie napadlo, že by se mohli na něm zhoupnout. Vyskočila na něj a zhoupla se dvakrát sem a tam. Potom to po ní zopakoval i Jess. Když šla na řadu znovu Leslie, zhoupla se a seskočila na druhé straně. Z Jessova pohledu to vypadalo, že někam spadla. Jess na ní volala, ona se neozvala. Zhoupnul se tedy za ní a běžel jí na druhé straně řeky hledat. Zahlédl nějaké mihnutí nedaleko před ním a pak vykoukla Leslie. Zavolala ho, aby šel za ní. Když jí Jess dohonil, Leslie se zastavila u staré ztrouchnivělé dodávky a řekla něco, co přišlo Jessovi dost divné: „Chudáci. Už byli tak blízko." Jess to nepochopil, Leslie však utíkala dál, zahlédla v dáli něco, co vypadalo jako dřevěná pevnost vysoko v koruně stromu usazená ve větvích. Když doběhli až k ní, všimli si provazu, který vedl až nahoru. Vylezli tedy po něm a rozhodli se, že tady budou trávit svůj společný čas. 

Poznávali spoustu tajemných bytostí, které si představovali jako své trapiče ze školy. Třeba jako obřího trola, velkou vzteklou a vyzbrojenou veverku nebo jako vražedného zrzavého ptáka, po kterých házeli třeba granáty, které byly vlastně doopravdy šišky. Schovávali se tam před rodinnými a školními problémy. Půjčovali si stavební materiály, jako jsou hřebíky, latě, barva, a věci na vybavení „domácnosti", aby zde mohli trávit například celý den. 

Jednoho dne se ale stala strašná tragédie! Když Jessovi zavolala jeho učitelka ze školy, že by se s ním ráda vydala do muzea, Leslie nechali doma, nic jí Jess neřekl. Jess si to skvěle užil, ale když přijel domu, úsměv na tváři mu stanul...

Ve chvíli, kdy otevřel dveře domu se mu rodiče vrhli kolem krku. Když Jess odjížděl, řekl to své matce, která v tu chvíli ještě větší částí spala, než aby vnímala. Když Jessovi rodiče oznámili, že jeho kamarádka Leslie zemřela, nemohl tomu uvěřit. „Utopila se v řece, když ji chtěla na provaze přeskočit. Voda v řece po včerejším dešti prudce stoupla a proud byl silný. Byla to nehoda, Jessi, provaz se utrhl. Nedalo se jí už nijak pomoct. Je nám to moc líto!" Řekli mu, ale Jess stejně nevěřil. Řekl jen rodičům, že lžou a utekl z domu do země Terabithia, jak ji společně s Leslie pojmenovali. Přešel řeku po velkém kmeni, který byl přes řeku spadnutý, kvůli bouřce. Provaz byl utržený. Jess se rozběhl k jejich „hradu", pronásledoval ho Temný pán, Jess utíkal jak jen mohl, v očích měl slzy, ale když už byl skoro tam, zakopl a spadl. Když ho někdo chytil, Jess si uvědomil, že je to jeho otec, který ho pevně svírá v náručí. Jessovi se zpustí slzy proudem a řekl otcovi, že je to jeho vina, protože nevzal Leslie s sebou do muzea. Jeho otec mu to však rozmluvil...

Když se odstěhovali Lesliini rodiče, Jess využil spadlého stromu a postavil ze zbylých prken můstek, kterému byl podkladem samotný strom spadlý strom. Když most dodělal, přivedl do Terabithie svou mladší sestru a prohlásil ji za princeznu Terabithie. 

I přes tragédii Jess v Terabithii vládl dobře a dlouho...

Líbí se ti tento způsob článků o filmech??

......

Daniel Drago | 06.05.2012

Álo tak to jsi ten film dobře vystihla palec nahoru (y)

Ahoj

Sára | 28.04.2012

Tenhle film sem viděla a myslim si že se ti to povedlo dost vystihnout to si psala sama nebo si to skopírovala někde s internetu?

adminka*

alča | 28.04.2012

Ahoj, moc díky ;) snažila jsem se :D a psala jsem to sama, stáhla jsem si ho znovu, podívala jsem se na něj a potom jsem to napsala ;)

Přidat nový příspěvek